Hovězí s chilli

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte hovězí maso podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    359 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1502 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    3,1 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    47,4 g

    75 %

    70 %

  • Tuky

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na stejně velké a stejně silné plátky a napícháme je na malé jehly nebo špejle.
  2. Najemno nasekanou chilli papričku smícháme se sušeným chilli, kmínem a citronovou šťávou. Můžeme také rozmixovat v malém kutru nebo rozdrtit v hmoždíři. Směs pak promícháme s olejem, špetkou soli a pepře.
  3. Připravenou pálivou pastou lehce potřeme plátky masa na jehlách. Naskládáme je na zahřátý gril nebo pánev a opékáme při střední teplotě 2 minuty z každé strany. Pak necháme přibližně 5 minut odpočinout mimo oheň. Na talíři lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanými arašídy.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.