Hovězí líčka na červeném víně a tymiánu
Jemné masíčko a voňavá zelenina s bylinkami se krásně snoubí s červeným vínem, kterého vám jistě zbyde dost na to, abyste si jím při večeři připili na zdraví.
Postup
- Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na menší tenké plátky. Hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem a maso v ní obalíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa po obou stranách zprudka opečeme. Pak je přendáme na talířek. Do výpeku nasypeme nakrájenou zeleninu a orestujeme ji.
- Zeleninu v pánvi zasypeme cukrem a nasekaným tymiánem a necháme ji mírně zkaramelizovat. Přilijeme víno, vývar a vložíme zpět maso.
- Vše necháme provářet na mírném plameni asi 90 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku propasírujeme přes cedník. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší a žampiony opečenými na másle.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
451 KCal
20 %
19 %
-
Energie
1886 KJ
20 %
19 %
-
Sacharidy
22,8 g
26 %
23 %
-
Vláknina
5,3 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
61,0 g
97 %
90 %
-
Tuky
4,6 g
7 %
7 %
-
nasycené
1,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...