Jablečný čaj s kořením
Ingredience:
- 1 hrst křížal
- 1 lžíce rozinek
- kůra z jednoho bio pomeranče
- 3 svitky celé skořice
- 3 hvězdičky badyánu
- javorový sirup podle chuti
- jablko nakrájené na menší kousky na ozdobu
Pracovní postup:
- Křížaly, rozinky a pomerančovou kůru zalijeme v čajové konvici vroucí vodou. Přidáme koření a necháme asi 5 minut louhovat.
- Slijeme, osladíme javorovým sirupem a rozdělíme do sklenic, do kterých jsme vložili kousky jablek.
Tip: Pokud nebudete řídit a nechystáte se už na lyže, můžete si jablečný čaj vylepšit trochou tuzemáku nebo calvadosu.
Avalanche
Ingredience:
- 45 ml becherovky
- 120 ml červeného vína
- 20 ml medu
- 10 ml čerstvé limetkové šťávy
- celá skořice na ozdobu
Pracovní postup:
- Tekuté ingredience zahřejeme (nesmí se vařit!) a nalijeme do hrnku či sklenice z varného skla.
- Přidáme med a ozdobíme svitkem celé skořice a hned podáváme.
Bombardino
Ingredience:
- 60 ml brandy
- 100 ml vaječného koňaku
- špetka skořice
- šlehačka na ozdobení
Pracovní postup:
- Brandy a vaječný koňak zahřejeme, ale nevaříme. Vmícháme špetku skořice.
- Směs nalijeme do sklenice z varného skla a ozdobíme šlehačkou.
Tip: Italové do bombardina někdy také přidávají trochu čerstvě připraveného espressa. Vyzkoušejte určitě i tuto verzi, které se říká calimero.
Be Punch
Ingredience:
- 45 ml becherovky
- 10 ml čerstvé citronové šťávy
- 90 ml vody
- 10 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 20 ml cukrového sirupu
- plátek pomeranče, citronu a limety
Pracovní postup:
- Tekuté ingredience zahřejeme (nesmí se vařit!)a nalijeme do hrnku či sklenice z varného skla.
- Ozdobíme plátky pomeranče, citronu a limety a hned podáváme.