Doporučujeme

Lahodné horké zimní drinky pro malé i velké lyžaře nebo výletníky

  • 0
Teploty pod nulou a sněhové přeháňky nejsou důvodem k tomu, abychom zůstali doma, ale jsou slibným příslibem, že až se vrátíme z vycházky nebo ze sjezdovky, zahřejeme se něčím opravdu hodně dobrým.Třeba sladkou bombou v podobě bombardina nebo svařeným vínem či punčem s citrusy.
Jablečný kořeněný čaj

Jablečný čaj s kořením

Ingredience:

  • 1 hrst křížal
  • 1 lžíce rozinek
  • kůra z jednoho bio pomeranče
  • 3 svitky celé skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • javorový sirup podle chuti
  • jablko nakrájené na menší kousky na ozdobu

Pracovní postup:

  1. Křížaly, rozinky a pomerančovou kůru zalijeme v čajové konvici vroucí vodou. Přidáme koření a necháme asi 5 minut louhovat.
  2. Slijeme, osladíme javorovým sirupem a rozdělíme do sklenic, do kterých jsme vložili kousky jablek.

Tip: Pokud nebudete řídit a nechystáte se už na lyže, můžete si jablečný čaj vylepšit trochou tuzemáku nebo calvadosu.

Avalanche

Avalanche

Ingredience

  • 45 ml becherovky
  • 120 ml červeného vína
  • 20 ml medu
  • 10 ml čerstvé limetkové šťávy
  • celá skořice na ozdobu

Pracovní postup:

  1. Tekuté ingredience zahřejeme (nesmí se vařit!) a nalijeme do hrnku či sklenice z varného skla.
  2. Přidáme med a ozdobíme svitkem celé skořice a hned podáváme.
Bombardino

Bombardino

Ingredience:

  • 60 ml brandy
  • 100 ml vaječného koňaku
  • špetka skořice
  • šlehačka na ozdobení

Pracovní postup:

  1. Brandy a vaječný koňak zahřejeme, ale nevaříme. Vmícháme špetku skořice.
  2. Směs nalijeme do sklenice z varného skla a ozdobíme šlehačkou.

Tip: Italové do bombardina někdy také přidávají trochu čerstvě připraveného espressa. Vyzkoušejte určitě i tuto verzi, které se říká calimero.

Be punch

Be Punch

Ingredience:

  • 45 ml becherovky
  • 10 ml čerstvé citronové šťávy
  • 90 ml vody
  • 10 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 20 ml cukrového sirupu
  • plátek pomeranče, citronu a limety

Pracovní postup:

  1. Tekuté ingredience zahřejeme (nesmí se vařit!)a nalijeme do hrnku či sklenice z varného skla.
  2. Ozdobíme plátky pomeranče, citronu a limety a hned podáváme.

  • Vybrali jsme pro Vás