Frankfurtská polévka v chlebu

nehodnoceno

Uvařte si podle našeho receptu polévku a podávejte ji netradičně - v křupavém chlebu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    3288 KCal

    149 %

    137 %

  • Energie

    13756 KJ

    149 %

    137 %

  • Sacharidy

    489,3 g

    556 %

    489 %

  • Vláknina

    44,9 g

    150 %

    150 %

  • Bílkoviny

    97,1 g

    154 %

    143 %

  • Tuky

    42,2 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    9,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno, dáme do hrnce s rozpáleným sádlem a orestujeme dozlatova. Poté přidáme na kolečka nakrájené párky, zaprášíme moukou a mletou paprikou a vše ještě krátce orestujeme.
  2. Do základu přilijeme vývar a metlou důkladně rozšleháme. Opět přivedeme k varu a přidáme na kostičky nakrájené očištěné brambory a kmín. Když jsou brambory skoro měkké, dochutíme polévku solí, pepřem a polévkovým kořením. Už jen krátce povaříme do úplného změknutí brambor.
  3. Z bochníčků chleba odkrojíme vršek jako pokličky a střídku vydlabeme. Vzniklé chlebové misky zapečeme 5 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Hotovou polévku podáváme v chlebu ozdobenou čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.