Fazolová polévka s brokolicí a houbami

nehodnoceno

Připravte si fazolovou polévku s brokolicí a houbami - nejlépe liškami.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez bobtnání

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Fazole zalijeme studenou vodou a asi 4 hodiny je necháme bobtnat. Pak je slijeme a v čerstvé vodě je s bobkovými listy uvaříme na skus. Před koncem vaření je osolíme. Scedíme je, vývar si ponecháme.
  2. Houby zalijeme trochou vody a necháme je nabobtnat. Z másla, nadrobno nakrájené cibule a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji asi 1200 ml vývaru z fazolí a rozšleháme. Základ na polévku přivedeme k varu a "vlijeme" do něj houby. Zvolna ho necháme vařit.
  3. Mrkev, celer a brokolici očistíme, brambory oloupeme. Zeleninu pokrájíme nadrobno a kromě brokolice asi po 10 minutách vaření vsypeme do polévky.
  4. Když je zelenina téměř měkká, přidáme fazole s brokolicí, prolisovaný česnek a majoránku. Polévku dochutíme solí a pepřem, ještě chvilku ji povaříme a odstavíme ji.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    381 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1596 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    42,6 g

    48 %

    43 %

  • Vláknina

    18,8 g

    63 %

    63 %

  • Bílkoviny

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.