Fazolová polévka s brokolicí a houbami
Připravte si fazolovou polévku s brokolicí a houbami - nejlépe liškami.
Vaření 60 min
bez bobtnání
Postup
- Fazole zalijeme studenou vodou a asi 4 hodiny je necháme bobtnat. Pak je slijeme a v čerstvé vodě je s bobkovými listy uvaříme na skus. Před koncem vaření je osolíme. Scedíme je, vývar si ponecháme.
- Houby zalijeme trochou vody a necháme je nabobtnat. Z másla, nadrobno nakrájené cibule a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji asi 1200 ml vývaru z fazolí a rozšleháme. Základ na polévku přivedeme k varu a "vlijeme" do něj houby. Zvolna ho necháme vařit.
- Mrkev, celer a brokolici očistíme, brambory oloupeme. Zeleninu pokrájíme nadrobno a kromě brokolice asi po 10 minutách vaření vsypeme do polévky.
- Když je zelenina téměř měkká, přidáme fazole s brokolicí, prolisovaný česnek a majoránku. Polévku dochutíme solí a pepřem, ještě chvilku ji povaříme a odstavíme ji.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
381 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1596 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
42,6 g
48 %
43 %
-
Vláknina
18,8 g
63 %
63 %
-
Bílkoviny
17,3 g
27 %
25 %
-
Tuky
11,7 g
18 %
17 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Srbská čorba
Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.