Dýňové preclíky se skořicí
Sladké kynuté preclíky jsou netypickým využitím oranžové úrody, ale věříme, že se u vás doma stanou stálicí.
Vaření 75 min
bez chladnutí a kynutí
Postup
- Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout.
- Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, cukr, sušené droždí, jedlou sodu a promícháme. Přidáme dýňové pyré a vypracujeme hladké těsto. Je-li příliš řídké, přisypeme trochu mouky. Zakryjeme ho utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.
- Těsto důkladně propracujeme, vytvarujeme do válečku a rozkrájíme na 8 stejně velkých kusů. Z každého dílu vyválíme tenký pramen, konce spojíme a vytvoříme preclíky.
- Preclíky rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15 minut. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v cukru smíchaném se skořicí.
- Před podáváním dozdobíme lístky meduňky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
194 KCal
9 %
8 %
-
Energie
812 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
40,2 g
46 %
40 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
5,1 g
8 %
7 %
-
Tuky
0,9 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA