Dýňové preclíky se skořicí

Sladké kynuté preclíky jsou netypickým využitím oranžové úrody, ale věříme, že se u vás doma stanou stálicí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 75 min

bez chladnutí a kynutí

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    194 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    812 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    40,2 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, cukr, sušené droždí, jedlou sodu a promícháme. Přidáme dýňové pyré a vypracujeme hladké těsto. Je-li příliš řídké, přisypeme trochu mouky. Zakryjeme ho utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.
  3. Těsto důkladně propracujeme, vytvarujeme do válečku a rozkrájíme na 8 stejně velkých kusů. Z každého dílu vyválíme tenký pramen, konce spojíme a vytvoříme preclíky.
  4. Preclíky rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15 minut. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v cukru smíchaném se skořicí.
  5. Před podáváním dozdobíme lístky meduňky.
Autor:

Podobné recepty

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.

Pečená šunka s červenou řepoua křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Utopenci z karbanátků

Věděli jste, že můžete naložit i karbanátky?

Uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou

Lahůdka pro opravdové gurmány.

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.