Dýňové kari

Pochutnejte si na dokonalém kari z dýně.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor, cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na rozehřátém oleji krátce orestujeme.
  2. Pak vmícháme na kolečka nakrájenou chilli papričku, kari pastu a znovu krátce orestujeme. Jakmile se kari pasta rozvoní, přidáme dýni, podlijeme vývarem, přidáme drcená rajčata a přivedeme k varu. Poté přilijeme kokosové mléko a vaříme doměkka.
  3. Nakonec přidáme baby špenát a dochutíme solí a limetovou šťávou. Na talíři ještě dozdobíme opraženými kokosovými chipsy a posypeme najemno nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme např. s rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    313 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1308 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    20,8 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    22,4 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    14,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.