Dýňové bramboráky

nehodnoceno

Vyzkoušejte bramboráčky netradičně s dýní a s cibulovým čatní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Bramboráčky:

Cibulové čatní:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2128 KCal

    97 %

    89 %

  • Energie

    8903 KJ

    97 %

    89 %

  • Sacharidy

    404,2 g

    459 %

    404 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    21,7 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na cibulové čatní opečeme krátce na oleji bobkový list a skořici. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na proužky a restujeme, dokud nepustí šťávu.
  2. Poté vyjmeme skořici a bobkový list a k cibuli přidáme na kolečka nakrájenou červenou chilli papričku, balsamico, cukr a za stálého míchání necháme pozvolna vařit tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina a čatní nezhoustne. Podle chuti osolíme.
  3. Dýni omyjeme a i se slupkou ji nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a společně se zbytkem ingrediencí v míse společně promícháme.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, na kterém osmahneme malé bramboráky z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a necháme na papírové utěrce zbavit přebytečného oleje. Podáváme s připraveným cibulovým čatní.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.