Dušená hovězí roštěná s rýží
Hledáte inspiraci co uvařit k obědu? Připravte tuto hovězí roštěnou, mile vás překvapí.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
504 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2108 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
48,6 g
55 %
49 %
-
Vláknina
25,7 g
86 %
86 %
-
Bílkoviny
35,4 g
56 %
52 %
-
Tuky
14,4 g
22 %
21 %
-
nasycené
3,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Plátky hovězí roštěné naklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme a opečeme na 1 lžíci oleje z obou stran dohněda. Přendáme ho do zapékací mísy.
- Na zbylém rozpáleném oleji zpěníme najemno nakrájené 2 cibule s plátky česneku a kousky řapíku. Po 3 minutách přidáme rajčata, osolíme, omáčku nalijeme na maso a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut doměkka.
- Mezitím propláchneme rýži pod tekoucí vodou, dáme ji do kastrolu, zalijeme ji 600 ml vařící vody, osolíme a necháme dojít k varu. Zamícháme, přidáme zbylou oloupanou cibuli s napíchanými hřebíčky, přiklopíme pokličkou a dáme k masu do trouby asi na 20 minut. Hotové maso podáváme s pečenou rýží.