Dušená hovězí roštěná s rýží

nehodnoceno

Hledáte inspiraci co uvařit k obědu? Připravte tuto hovězí roštěnou, mile vás překvapí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    504 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2108 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    48,6 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    25,7 g

    86 %

    86 %

  • Bílkoviny

    35,4 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    14,4 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Plátky hovězí roštěné naklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme a opečeme na 1 lžíci oleje z obou stran dohněda. Přendáme ho do zapékací mísy.
  2. Na zbylém rozpáleném oleji zpěníme najemno nakrájené 2 cibule s plátky česneku a kousky řapíku. Po 3 minutách přidáme rajčata, osolíme, omáčku nalijeme na maso a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut doměkka.
  3. Mezitím propláchneme rýži pod tekoucí vodou, dáme ji do kastrolu, zalijeme ji 600 ml vařící vody, osolíme a necháme dojít k varu. Zamícháme, přidáme zbylou oloupanou cibuli s napíchanými hřebíčky, přiklopíme pokličkou a dáme k masu do trouby asi na 20 minut. Hotové maso podáváme s pečenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.