Ingredience
Postup
- Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Do prosáté mouky přidáme zbylý cukr, špetku soli, vejce, rozpuštěné máslo, vykynutý kvásek a vlažné mléko. Vše propracujme na nelepivé těsto, které necháme na teplém místě půl hodiny kynout.
- Tvaroh smícháme s vejci, cukrem, rozinkami a nastrouhanou citronovou kůrou. Vykynuté těsto rozválíme na plát a vložíme do pekáčku s vyšším okrajem. Na něj rozetřeme tvarohovou náplň a necháme 15 minut kynout.
- Zálivku připravíme utřením másla s cukrem a žloutky do pěny. Bílky ušleháme na tuhý sníh a lehce smícháme se žloutkovou pěnou. Pak přidáme mouku, promícháme a rozetřeme na vykynuté těsto s tvarohovou náplní. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut.
- Po upečení necháme vychladnout na plechu, nakrájíme na porce, které můžeme ozdobit kandovaným ovocem a pocukrovat.