Drážďanské vaječné řezy

nehodnoceno

Upečte si tento dezert původem z nedalekého německého města - Drážďan.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

24 PORCE +

Náplň:

Vaječná zálivka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    216 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    902 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    22,5 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Do prosáté mouky přidáme zbylý cukr, špetku soli, vejce, rozpuštěné máslo, vykynutý kvásek a vlažné mléko. Vše propracujme na nelepivé těsto, které necháme na teplém místě půl hodiny kynout.
  2. Tvaroh smícháme s vejci, cukrem, rozinkami a nastrouhanou citronovou kůrou. Vykynuté těsto rozválíme na plát a vložíme do pekáčku s vyšším okrajem. Na něj rozetřeme tvarohovou náplň a necháme 15 minut kynout.
  3. Zálivku připravíme utřením másla s cukrem a žloutky do pěny. Bílky ušleháme na tuhý sníh a lehce smícháme se žloutkovou pěnou. Pak přidáme mouku, promícháme a rozetřeme na vykynuté těsto s tvarohovou náplní. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout na plechu, nakrájíme na porce, které můžeme ozdobit kandovaným ovocem a pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.