Dort srdce

nehodnoceno

Super dárek na Valentýna.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

10 PORCE +

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1573 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    31,2 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    26,1 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    11,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát silný 3 mm a vykrojíme z něj dvě velká srdce, přemístíme je na dva plechy a do středu každého vykrojíme menší srdce. Povrch propícháme vidličkou a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
  2. Maliny rozmačkáme, propasírujeme přes husté sítko a smícháme s cukrem a s mascarpone.
  3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a vmícháme do mascarpone.
  4. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na jeden korpus nastříkáme pusinky krému a na povrch položíme druhý korpus. Poté na povrch nastříkáme pusinky krému, dozdobíme sněhovými pusinkami a malinami.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.