Ingredience
Postup
- Uzené maso opláchneme, vložíme do hrnce s vodou a krátce ho povaříme. Vodu slijeme. Maso zalijeme čerstvou vodou a v té ho uvaříme doměkka.
- Houby namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Z oleje, nadrobno pokrájené cibule a mouky připravíme jíšku.
- Do hrnce vložíme kysané zelí i s nálevem. Přilijeme vývar s uzeného, přidáme nabobtnalé houby a vše asi 10 minut povaříme. Polévku zahustíme jíškou a necháme vařit dalších 15 minut. Nakonec v ní necháme prohřát na kousky pokrájené uzené a klobásu. Polévku dochutíme solí a pepřem.
- Z mouky a vejce vypracujeme tužší těsto. Na hrubém struhadle ho nastrouháme do osolené vroucí vody. Strouhání vaříme, dokud nevyplave na hladinu. Pak ho vyjmeme a podáváme jako vložku do polévky.