Domácí bochánky se sušenou šunkou
Výtečné domácí bochánky vhodné jako svačina do školy nebo do práce.
Postup
- Cibuli nakrájíme nahrubo a osmažíme na oleji dozlatova. Přecedíme a necháme v sítku okapat.
- Droždí rozmícháme společně s cukrem asi ve 150 ml vlažné vody. Mouku prosijeme do mísy, přilijeme rozpuštěné droždí, promícháme a necháme zakryté asi 5 minut odpočinout.
- Přilijeme olej, přidáme sůl, cibulku a mícháme, dokud těsto není hebké a nelepí se na stěny mísy. Zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout.
- Těsto rozdělíme na deset dílů, poprášíme je moukou a necháme znovu 15 minut kynout. Plech vymažeme olejem, troubu rozpálíme na 200 °C
- Bochánky rozválíme na 15 cm dlouhé pláty, poklademe je šunkou, stočíme a přendáme na vymaštěný plech. Necháme ještě 10 minut vykynout a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
196 KCal
9 %
8 %
-
Energie
819 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
21,2 g
24 %
21 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
5,3 g
8 %
8 %
-
Tuky
9,7 g
15 %
14 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Svačinka do skla
Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.
Rybí koláč
Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.
Rybí aspik
Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.