Domácí bochánky se sušenou šunkou

Výtečné domácí bochánky vhodné jako svačina do školy nebo do práce.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

10 PORCE +

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a osmažíme na oleji dozlatova. Přecedíme a necháme v sítku okapat.
  2. Droždí rozmícháme společně s cukrem asi ve 150 ml vlažné vody. Mouku prosijeme do mísy, přilijeme rozpuštěné droždí, promícháme a necháme zakryté asi 5 minut odpočinout.
  3. Přilijeme olej, přidáme sůl, cibulku a mícháme, dokud těsto není hebké a nelepí se na stěny mísy. Zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout.
  4. Těsto rozdělíme na deset dílů, poprášíme je moukou a necháme znovu 15 minut kynout. Plech vymažeme olejem, troubu rozpálíme na 200 °C
  5. Bochánky rozválíme na 15 cm dlouhé pláty, poklademe je šunkou, stočíme a přendáme na vymaštěný plech. Necháme ještě 10 minut vykynout a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    196 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    819 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    21,2 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Svačinka do skla

Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.

Pizzetas s pršutem

Na oslavě se po této jednohubce jen zapráší.

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí koláč

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí aspik

Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.