Ďábelský špíz

Budou se vám z nich dělat boule za ušima.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Roštěnou i krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na středně velké kostky. Klobásu nakrájíme na špalíčky, které ještě nařízneme do kříže. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Feferonky omyjeme, osušíme a ponecháme vcelku.
  2. Na špízy napichujeme střídavě hovězí maso, cibuli, feferonku, klobásu, několikrát přeložený plátek slaniny a krůtí maso. Vše osolíme, opepříme a necháme rozležet v chladničce, nejlépe přes noc.
  3. Pečeme na rozpáleném grilu asi 6 minut, během grilování špízy několikrát obrátíme. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    347 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1452 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    7,3 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    44,1 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Lahůdka, kterou musíte ochutnat.

Závitky z krůtího masa

Tento pokrm vypadá na talíři úžasně, a navíc i skvěle chutná.

Zapečený pórek se sýrem a uzeným

Uvařte si chutný oběd z pár surovin.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.