Ďábelský špíz
Budou se vám z nich dělat boule za ušima.
Postup
- Roštěnou i krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na středně velké kostky. Klobásu nakrájíme na špalíčky, které ještě nařízneme do kříže. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Feferonky omyjeme, osušíme a ponecháme vcelku.
- Na špízy napichujeme střídavě hovězí maso, cibuli, feferonku, klobásu, několikrát přeložený plátek slaniny a krůtí maso. Vše osolíme, opepříme a necháme rozležet v chladničce, nejlépe přes noc.
- Pečeme na rozpáleném grilu asi 6 minut, během grilování špízy několikrát obrátíme. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
347 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1452 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
7,3 g
8 %
7 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
44,1 g
70 %
65 %
-
Tuky
15,2 g
23 %
22 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA