12 porcí
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Jitka Přichystalová vyhrává za svůj recept kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
Na těsto:
- 4 vejce
- 100g cukr krupice
- 100g hladké mouky
- 50g mandlí nebo ořechů
- tuk a polohrubá mouka na formu
Na náplň:
- 80 g borůvkového nebo jiného džemu
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g jahod
- 60 g jahodového džemu.
Na dohotovení:
- 150 g borůvek
- 100 g jahod
- jeden balíček dortového želé
- 60 g mandlí lupínků nebo ořechů
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh.Přidáme žloutky a znovu vyšleháme. Vmícháme mouku a jemně nastrouhané mandle.
- Těsto pečeme v dortové formě(vymazané a vysypané) při 160 stupních asi 30 - 45 minut.
- Vychladlé rozkrojíme na polovinu. Spodní díl potřeme borůvkovým džemem.
- Tvaroh smícháme s cukrem,smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku,tvaroh promícháme se šlehačkou a směs rozetřeme na borůvkový džem, asi 3 lžíce si necháme na potření dortu.
- Jahody nakrájíme na kousky a rozložíme na náplň a přiklopíme korpus a povrch potřeme jahodovým džemem. Na dort nasuneme dortovou formu a uložíme ztuhnout. Pak na povrch rozložíme borůvky a jahody a nalijeme želé.Dáme ztuhnout, pak sundáme formu a potřeme strany krémem a posypeme lupínky.