Ingredience
Postup
- Mouku nasypeme do mísy. Přilijeme 250 ml horké vody a po dobu 10 minut zpracováváme hladké těsto, které pak necháme asi 60 minut odpočinout. Mleté maso přendáme do mísy. Zázvor oloupeme a nakrájíme najemno. Přimícháme ho k masu společně se sójovou omáčkou a 100 ml vody.
- Pórek omyjeme a pokrájíme nadrobno. Přidáme ho do mísy k masu a vše dobře promícháme. Nakonec směs dochutíme solí a pepřem. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenký plát. Vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Do středu každého kousku těsta dáme část masové náplně a zabalíme do taštičky.
- Připravené taštičky dáme do hrnce s napařovací vložkou, na kterou jsme předtím položili listy zelí nebo kapusty, aby se taštičky nepřilepily. Hrnec pak přiklopíme pokličkou a taštičky vaříme v páře asi 10-15 minut doměkka.
- Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vlažné vody. Zelí a chilli papričku nakrájíme na slabé nudličky, houby na kousky, bylinky nasekáme na hrubo. Vše dáme do misky a promícháme. Sojovou omáčku nalijeme do misky, přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku. Přilijeme vinný ocet a dobře promícháme. Taštičky podáváme s omáčkou a salátem.