Chřestové pesto

nehodnoceno

Recept na chřestové pesto ze zeleného českého chřestu připravila kuchařka Lenka Požárová.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    106 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    445 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    1,3 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest pokrájíme nadrobno a nasekáme najemno v robotu. Tenké stonky chřestu můžeme i nakrájet najemno nožem.
  2. Do sekací nádoby robotu přidáme česnek, bazalku i sýr. Opět nasekáme najemno.
  3. Vše dochutíme solí a zředíme olivovým olejem. Podle potřeby přidáme více.
Autoři: , ,

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.