Chlebové placky čapátí
Indické placky se hodí vlastně k čemukoliv. Jsou jednoduché na přípravu a šíleně dobré.
Vaření 40 min
bez odležení
Postup
- Mouku dáme do mísy a přimícháme sůl. Pomalu přiléváme hrnec vody pokojové teploty a propracováváme rukou. Pokud bude těsto moc řídké, přisypeme trochu mouky. Těsto přendáme na vál a hněteme ho dlaní asi 10 minut, až bude vláčné, měkké a pružné. Z těsta vytvoříme kouli, zakryjeme ji vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě odpočívat minimálně 2 hodiny.
- Odleželé těsto zformujeme do válečku a rozdělíme na stejně velké díly. Ty zformujeme do kuličky. Kuličky postupně rozválíme na pomoučněném vále na kulaté slabé placky.
- Rozpálíme pánev a vložíme jednu placku. Asi za minutu se na ní začnou tvořit bubliny. Pak ji otočíme a opékáme z druhé strany. Poté čapátí položíme přímo na vařič. Když se placka nafoukne, obrátíme ji a chvilku opékáme z druhé strany.
- Po opečení placky lehce potřeme rozpuštěným máslem ghí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
186 KCal
8 %
8 %
-
Energie
776 KJ
8 %
8 %
-
Sacharidy
34,5 g
39 %
34 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
6,0 g
9 %
9 %
-
Tuky
2,4 g
4 %
3 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA