Chlebové placky čapátí

Indické placky se hodí vlastně k čemukoliv. Jsou jednoduché na přípravu a šíleně dobré.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

bez odležení

Ingredience

10 PORCE +

Postup

  1. Mouku dáme do mísy a přimícháme sůl. Pomalu přiléváme hrnec vody pokojové teploty a propracováváme rukou. Pokud bude těsto moc řídké, přisypeme trochu mouky. Těsto přendáme na vál a hněteme ho dlaní asi 10 minut, až bude vláčné, měkké a pružné. Z těsta vytvoříme kouli, zakryjeme ji vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě odpočívat minimálně 2 hodiny.
  2. Odleželé těsto zformujeme do válečku a rozdělíme na stejně velké díly. Ty zformujeme do kuličky. Kuličky postupně rozválíme na pomoučněném vále na kulaté slabé placky.
  3. Rozpálíme pánev a vložíme jednu placku. Asi za minutu se na ní začnou tvořit bubliny. Pak ji otočíme a opékáme z druhé strany. Poté čapátí položíme přímo na vařič. Když se placka nafoukne, obrátíme ji a chvilku opékáme z druhé strany.
  4. Po opečení placky lehce potřeme rozpuštěným máslem ghí.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    186 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    776 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    34,5 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    2,4 g

    4 %

    3 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.