Červené kysané zelí s fenyklem

Červené zelí s fenyklem je skvělou přílohou. Vyzkoušejte náš recept.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. V kastrolu nahřejeme olej, přidáme oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli a fenykl pokrájený podélně na dílky. Krátce orestujeme. Zalijeme šťávou ze zelí a dusíme doměkka.
  2. Poté přidáme pokrájené zelí, podle chuti osolíme a osladíme. Necháme krátce přejít varem.
  3. Kdo má rád zelí zahuštěné, přidá 2 lžíce polohrubé mouky, promíchá a nechá alespoň 10 minut provařit. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    183 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    766 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    3,7 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    20,3 g

    68 %

    68 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    11,2 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.