Červené kysané zelí s fenyklem
Červené zelí s fenyklem je skvělou přílohou. Vyzkoušejte náš recept.
Postup
- V kastrolu nahřejeme olej, přidáme oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli a fenykl pokrájený podélně na dílky. Krátce orestujeme. Zalijeme šťávou ze zelí a dusíme doměkka.
- Poté přidáme pokrájené zelí, podle chuti osolíme a osladíme. Necháme krátce přejít varem.
- Kdo má rád zelí zahuštěné, přidá 2 lžíce polohrubé mouky, promíchá a nechá alespoň 10 minut provařit. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
183 KCal
8 %
8 %
-
Energie
766 KJ
8 %
8 %
-
Sacharidy
3,7 g
4 %
4 %
-
Vláknina
20,3 g
68 %
68 %
-
Bílkoviny
6,9 g
11 %
10 %
-
Tuky
11,2 g
17 %
16 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...