Červená řepa sterilovaná

Barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic. Také obsahuje spoustu zdravých živin.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nálev:

Postup

  1. Před vařením řepu důkladně omyjeme a dobře očistíme kartáčkem. Kořínky a stonek neodkrajujeme, protože by při vaření vytékala z řepy šťáva.
  2. Očištěnou řepu uvaříme doměkka, necháme vychladnout a oloupeme. Velkou řepu nakrájíme na kostičky, plátky nebo z ní vypichovátkem vykrájíme malé kuličky. Malé kulaté řepy můžeme nechat celé.
  3. Řepu narovnáme do sklenic, proložíme plátky česneku, novým kořením, celým pepřem a tymiánem nebo kmínem. Zalijeme ještě teplým nálevem, připraveným svařením vody, octa, cukru a soli. Sklenice upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    332 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1387 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    71,3 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    8,7 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    6,7 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.

Pečená šunka s červenou řepoua křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Utopenci z karbanátků

Věděli jste, že můžete naložit i karbanátky?

Uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou

Lahůdka pro opravdové gurmány.

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.