Červená řepa sterilovaná
Barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic. Také obsahuje spoustu zdravých živin.
Postup
- Před vařením řepu důkladně omyjeme a dobře očistíme kartáčkem. Kořínky a stonek neodkrajujeme, protože by při vaření vytékala z řepy šťáva.
- Očištěnou řepu uvaříme doměkka, necháme vychladnout a oloupeme. Velkou řepu nakrájíme na kostičky, plátky nebo z ní vypichovátkem vykrájíme malé kuličky. Malé kulaté řepy můžeme nechat celé.
- Řepu narovnáme do sklenic, proložíme plátky česneku, novým kořením, celým pepřem a tymiánem nebo kmínem. Zalijeme ještě teplým nálevem, připraveným svařením vody, octa, cukru a soli. Sklenice upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
332 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1387 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
71,3 g
81 %
71 %
-
Vláknina
8,7 g
29 %
29 %
-
Bílkoviny
6,7 g
11 %
10 %
-
Tuky
1,1 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA