Červená řepa nakládaná se zelím

Zelí působí pozitivně na trávení, podporuje činnost střev, snižuje krevní tlak a v neposlední řadě zvyšuje odolnost organismu.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nálev:

Postup

  1. Řepu omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Uvařenou ji vyjmeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Kousky řepy promícháme s fenyklem.
  2. Očištěné listy zelí nakrouháme, spaříme horkou vodou a promícháme s kmínem.
  3. V hrnci svaříme vodu s octem, solí a cukrem.
  4. Do sklenic střídavě vrstvíme řepu a zelí. Vše zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme. Při 90 °C sterilujeme 20 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    284 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1186 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    60,2 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    8,9 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    5,8 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.

Pečená šunka s červenou řepoua křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Utopenci z karbanátků

Věděli jste, že můžete naložit i karbanátky?

Uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou

Lahůdka pro opravdové gurmány.

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.