Čajové sušenky s čokoládovým krémem

Křehoučké slepované dvojbarevné pečivo k čaji nebo kávě si můžete připravit kdykoli v roce, ale třeba o vánočních či velikonočních svátcích doplní klasické druhy cukroví.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

15 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    317 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1324 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    23,1 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    2,8 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    22,9 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    13,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme do ní prosátou pšeničnou i kukuřičnou mouku. (Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trošičku vody.) Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné z nich zašleháme kakao.
  2. Oba druhy těsta (každé zvlášť) dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme hvězdičky. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Po upečení je necháme vychladnout na plechu a pak teprve sundáme.
  3. Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a rumem do pěny. Rozdělíme ji na poloviny, do jedné zašleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a do druhé rozpuštěnou hořkou čokoládu.
  4. Vychladlé hvězdičky k sobě po dvou slepíme krémem, světlé hvězdičky tmavým krémem a tmavé hvězdičky světlým.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.