Buddha bowl

Tato zdravá miska v asijském stylu může být zajímavou obměnou klasického českého oběda.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na mátové pesto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    536 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2244 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    21,5 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ředkvičky a okurku očistíme, mrkve oloupeme a vše nakrájíme na menší kousky. Quinou připravíme podle návodu na obale a necháme vychladnout.
  2. Sýr nakrájíme a na rozpáleném olivovém oleji ho z každé strany opékáme asi 2 minuty.
  3. Mátu a koriandr omyjeme, osušíme, natrháme a vložíme do hlubší misky. Pak přidáme česnek, slunečnicová semínka, olivový olej, sůl a pepř. Na mátové pesto pak vše v misce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
  4. Mangold omyjeme, nakrájíme ho na menší kusy a dáme na talíř. Pak přidáme připravenou zeleninu, quinou, humus, posypeme semínky, koriandrem a zakápneme pestem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.