Bůček Bún Chá

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, máme pro vás báječný recept.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Omáčka:

Postup

  1. Bůček zbavíme kůže a na hodinu dáme do mrazáku. Potom ho nakrájíme na tenké plátky a promícháme s marinádou. Tu si připravíme smícháním rybí a sójové omáčky s octem a třtinovým cukrem. K masu přidáme plátky cibule a česneku, nádobu zakryjeme fólií a necháme v lednici hodinu marinovat.
  2. Troubu nastavíme na funkci grilu a rozpálíme alespoň na 220 °C. Maso bez cibule a česneku rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech vložíme pod gril asi do 2/3 výšky trouby a když se na mase začínají tvořit puchýřky a hnědnout marináda, opatrně ho několikrát promícháme.
  3. Mezitím si v misce smícháme všechny suroviny na omáčku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Částí omáčky můžeme ještě přelít maso a nechat společně zkaramelizovat. Do hotové omáčky přidáme hvězdičky, které vykrojíme z koleček mrkve.
  4. Měkké maso rozdělíme na porce, podle chuti ještě zalijeme omáčkou (nebo ji podáváme zvlášť), posypeme usekanou papričkou i pokrájeným koriandrem. Podáváme s rýžovými nudlemi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    822 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3440 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    48,0 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    14,7 g

    49 %

    49 %

  • Bílkoviny

    29,7 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    60,3 g

    93 %

    86 %

  • nasycené

    13,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.