Bůček Bún Chá
Pokud máte rádi asijskou kuchyni, máme pro vás báječný recept.
Vaření 60 min
bez marinování
Postup
- Bůček zbavíme kůže a na hodinu dáme do mrazáku. Potom ho nakrájíme na tenké plátky a promícháme s marinádou. Tu si připravíme smícháním rybí a sójové omáčky s octem a třtinovým cukrem. K masu přidáme plátky cibule a česneku, nádobu zakryjeme fólií a necháme v lednici hodinu marinovat.
- Troubu nastavíme na funkci grilu a rozpálíme alespoň na 220 °C. Maso bez cibule a česneku rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech vložíme pod gril asi do 2/3 výšky trouby a když se na mase začínají tvořit puchýřky a hnědnout marináda, opatrně ho několikrát promícháme.
- Mezitím si v misce smícháme všechny suroviny na omáčku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Částí omáčky můžeme ještě přelít maso a nechat společně zkaramelizovat. Do hotové omáčky přidáme hvězdičky, které vykrojíme z koleček mrkve.
- Měkké maso rozdělíme na porce, podle chuti ještě zalijeme omáčkou (nebo ji podáváme zvlášť), posypeme usekanou papričkou i pokrájeným koriandrem. Podáváme s rýžovými nudlemi.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
822 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3440 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
48,0 g
54 %
48 %
-
Vláknina
14,7 g
49 %
49 %
-
Bílkoviny
29,7 g
47 %
44 %
-
Tuky
60,3 g
93 %
86 %
-
nasycené
13,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...