Bruschetty s pošírovaným vejcem, šunkou a avokádem
Přípravy ztraceného vejce se nemusíte bát. Není to zase tak těžké. Ve spojení s avokádem a šunkou pak jde o skvělou snídani vhodnou pro celou rodinu.
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Krajíce chleba rozložíme na plech s pečicím papírem a pokapeme olejem. Pečeme asi 6 minut dokřupava.
- V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody s octem. Vařečkou udělám ve středu vír a vyklepneme do něj vejce. Až se zatáhne a bílek obalí žloutek, můžeme do středu vyklepnout další vejce. Vaříme asi 4 minuty, vyjmeme je a postup zopakujeme se zbylými vejci.
- Kyselou okurku nastrouháme najemno a smícháme ji s jogurtem. Dužinu avokáda nakrájíme na plátky.
- Na plátky chleba rozetřeme sýr, poklademe šunkou, avokádem a doplníme vejcem a jogurtovým dipem. Dozdobíme petrželkou a dle chuti osolíme a opepříme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2906 KCal
132 %
121 %
-
Energie
12158 KJ
132 %
121 %
-
Sacharidy
471,4 g
536 %
471 %
-
Vláknina
44,5 g
148 %
148 %
-
Bílkoviny
109,9 g
174 %
162 %
-
Tuky
54,9 g
85 %
78 %
-
nasycené
13,7 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA