Blumové želé

1 hodnocení

Domácí želé bonbony, které si vaše děti zamilují.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

40 PORCE +

Na obalení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    51 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    214 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    0,6 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Blumy očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Podlijeme trochou vody a vaříme do úplného změknutí. Pak propasírujeme přes husté sítko, abychom měli hladké pyré. Asi 200 ml vody nalijeme do kastrůlku, přisypeme cukr a vaříme asi 5 minut.
  2. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Vodu s cukrem smícháme s blumovým pyré, medem, citronovou šťávou a doplníme vodou tak, aby hmotnost směsi měla 500 g. Pak znovu přivedeme k varu, odstavíme, přidáme nabobtnalou želatinu zbavenou vody a za stálého míchání ji rozpustíme. Pak vlijeme do pekáčku s vyšším krajem (20 x 20 cm) a uložíme do chladničky ztuhnout.
  3. Po ztuhnutí vyklopíme na prkýnko a nakrájíme na kousky. V míse smícháme cukr se škrobem a kyselinou citronovou. V této směsi obalíme želé a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Pomerančový dortík s ostružinami

Upečte podle našeho receptu dokonalý dort.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Pomerančové řezy s mascarpone

Jednoduchý a osvěžující zákusek, který je ideální na léto.

Slaný sýrový dort s olivami

Oslavte výročí se vší parádou.