Banánové verrines

Kdo má rád efektní dezerty, ten si s tímto receptem jistě rád vyhraje.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na korpus:

Na krém:

Na krém Chantilly:

Postup

  1. 50 g cukru utavíme na světlý karamel, přidáme 30 g másla a horkou smetanu, povaříme a necháme vychladnout. Mouku propracujeme se zbylým cukrem, máslem, kůrou a solí.
  2. Drobenku rozložíme na plech a pečeme při 160 °C asi 20 minut a necháme vychladnout. Mléko s cukrem, luskem a škrobem přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme.
  3. Přidáme nabobtnalý plátek želatiny, vmícháme žloutek a máslo. Necháme vychladnout. Na dno skleniček dáme karamel, drobenku a banány s citronovou šťávou a dužninou z maracuji.
  4. Pak přidáme žloutkový krém. Vanilkovou dřeň smícháme s vyšlehanou smetanou, mascarpone a cukrem. Krém nastříkáme na povrch pohárků. Nakonec posypeme třeba skořicí.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1101 KCal

    50 %

    46 %

  • Energie

    4606 KJ

    50 %

    46 %

  • Sacharidy

    88,0 g

    100 %

    88 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    12,1 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    77,9 g

    120 %

    111 %

  • nasycené

    47,9 g

  • trans-mastné

    1,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...