Banánové verrines
Kdo má rád efektní dezerty, ten si s tímto receptem jistě rád vyhraje.
Postup
- 50 g cukru utavíme na světlý karamel, přidáme 30 g másla a horkou smetanu, povaříme a necháme vychladnout. Mouku propracujeme se zbylým cukrem, máslem, kůrou a solí.
- Drobenku rozložíme na plech a pečeme při 160 °C asi 20 minut a necháme vychladnout. Mléko s cukrem, luskem a škrobem přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme.
- Přidáme nabobtnalý plátek želatiny, vmícháme žloutek a máslo. Necháme vychladnout. Na dno skleniček dáme karamel, drobenku a banány s citronovou šťávou a dužninou z maracuji.
- Pak přidáme žloutkový krém. Vanilkovou dřeň smícháme s vyšlehanou smetanou, mascarpone a cukrem. Krém nastříkáme na povrch pohárků. Nakonec posypeme třeba skořicí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1101 KCal
50 %
46 %
-
Energie
4606 KJ
50 %
46 %
-
Sacharidy
88,0 g
100 %
88 %
-
Vláknina
6,8 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
12,1 g
19 %
18 %
-
Tuky
77,9 g
120 %
111 %
-
nasycené
47,9 g
-
trans-mastné
1,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA