Bageta s grilovaným sýrem a jarní cibulkou
Grilovat se nemusí jen maso, vyzkoušejte grilovaný sýr.
Postup
- Troubu zahřejeme na 200 °C na program gril. Sýry rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je lžící oleje a posypeme grilovacím kořením. Chilli papričky očistíme a na každý sýr položíme jednu papričku. Vložíme do předehřáté trouby a grilujeme asi 5 minut.
- Cizrnu scedíme, přidáme oloupaný stroužek česneku a lžíci citronové šťávy. Vše rozmixujeme na pastu. (Pokud je potřeba, přidáme při mixování lžíci ledové vody, aby se vytvořila jemnější hmota.) Dochutíme solí a pepřem.
- Salátovou okurku oloupeme, zbavíme měkkého středu se semínky a nakrájíme na drobné kostičky. Bílou část jarních cibulek nakrájíme na kolečka, smícháme s okurkou, lžící citronové šťávy a lžící oleje.
- Plátky bagety potřeme cizrnovou pastou. Na každý dáme grilovaný sýr a směs okurky s cibulkou. Dozdobíme stočenou zelenou natí z cibulek a lístky máty.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
634 KCal
29 %
26 %
-
Energie
2654 KJ
29 %
26 %
-
Sacharidy
32,5 g
37 %
32 %
-
Vláknina
24,5 g
82 %
82 %
-
Bílkoviny
34,7 g
55 %
51 %
-
Tuky
36,6 g
56 %
52 %
-
nasycené
17,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA