První návštěvní den pražské zoo zkazilo počasí, lidé kapacitu nenaplnili

  • 2
Po čtyřech měsících otevřely v Česku zoologické zahrady, včetně té v pražské Troji. Obavy, že by se na některé návštěvníky kvůli snížené kapacitě nedostalo, se nenaplnily. Kvůli chladnému počasí bylo lidí méně.

V Praze během dopoledne pršelo a teplota byla okolo tří stupňů Celsia, na několika místech i sněžilo. Lidé zřejmě i proto návštěvu pražské zoo odložili.

„Hodinu po otevření přišlo zoologickou zahradu navštívit přes sto lidí. Do pravého poledne jich přišlo přes tři sta. Bohužel nám nepřeje počasí,“ sdělila mluvčí zoologické zahrady Lucie Dosedělová.

Od pondělí 12. dubna může být v jednu chvíli v zoologických zahradách naplněna kapacita z 20 procent. Pro zoo v Troji to znamená, že uvnitř nesmí být více než čtyři tisíce návštěvníků.

S protikoronavirovými opatřeními souvisí i to, že jsou zatím pro veřejnost uzavřeny všechny pavilony, včetně pavilonu goril. Nekonají se ani komentovaná krmení.

Pražská zoo je od dnešního dne otevřena od 9 do 18 hodin, ve všední dny je vstup možný přes hlavní a jižní vchod. O víkendu bude otevřen i severní vchod.

Aktuální návštěvnost lze sledovat na počítadle návštěvníků na webových stránkách www.zoopraha.cz.

,