Na pražském Břevnově pobodala matka svého devítiletého syna, nepodařilo se ho...

Na pražském Břevnově pobodala matka svého devítiletého syna, nepodařilo se ho zachránit. (26.8.2019) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Po ubodání dítěte musí žena na léčení, trest za čin dostat nemůže

  • 69
Žena, která podle policejního vyšetřování loni v létě ubodala na pražském Břevnově svého devítiletého syna, se bude muset podrobit ústavnímu léčení. Nařídil to soud. Za čin jako takový nebyla pachatelka trestně odpovědná kvůli nepříčetnosti. Její pobyt na svobodě ale není žádoucí.

Žena proto bude muset zůstat v psychiatrické léčebně. Ústavní léčení jí ve středu uložil pražský městský soud, uvedla na dotaz ČTK jeho mluvčí Markéta Puci.

Policie případ ubodaného chlapce na počátku března odložila, prověřovaná žena byla podle ní nepříčetná a nebyla za trestný čin trestně odpovědná.

„Soud uložil psychiatrické a protitoxikomanické ochranné léčení v ústavní formě,“ uvedla Puci. Podle trestního zákoníku k tomu soud přistoupí v případě, že není pachatel trestného činu pro nepříčetnost trestně odpovědný a jeho pobyt na svobodě je nebezpečný.

Událost se odehrála loni koncem srpna. Ve Šlikově ulici byl pobodán devítiletý chlapec. Když na místo dorazila záchranná služba, život dítěte se už nepodařilo zachránit.

Policie na místě zadržela jeho sedmatřicetiletou matku, která se pokusila o sebevraždu. Ženu převezli záchranáři s vážnými zraněními do nemocnice. Od loňského září je v psychiatrické léčebně v Bohnicích.

26. srpna 2019

,
Témata: Praha