Do útulku pražské městské policie se dostal pes jménem Deryl, který měl při příjmu křeče celého těla, trvale poškozené oko a naprostou ztrátu motoriky. Výsledky biochemických testů ukázaly, že byl silně zdrogovaný neznámou látkou. (3. února 2023) | foto: Městská policie Praha

„Dostal se k nám v podstatě mrtvej.“ Útulek zachránil zdrogovaného psa

  • 1
Do útulku pražské městské policie se před časem dostal pes, který se nekoordinovaně potácel, cloumaly jím křeče a měl trvale poškozené oko. Výsledky biochemických testů ukázaly, že byl silně zdrogovaný neznámou látkou. Pes se zotavil a je plný síly, těší se na adopci.

Drobného psa jménem Deryl přijali v Útulku pro opuštěná zvířata Městské policie hl. m. Prahy 4. prosince loňského roku, našel se v pražské Hostivaři.

„Na osamoceného pejska na Hostivařské přehradě nás upozornil všímavý kolemjdoucí 4. prosince odpoledne. Vzhledem k tomu, že se pejsek potácel a třásl, vzniklo podezření na otravu,“ řekla serveru iDNES.cz mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Při příjmu byl ve velmi špatném stavu, zaměstnanci útulku uvedli, že se k nim dostal „v podstatě mrtvej“. Měl křeče celého těla, trvale poškozené oko a naprostou ztrátu motoriky.

Když se majitel zvířete neozve do dvou dní, tak už nikdy, říká ochránkyně

Po provedení biochemických testů se zjistilo, že pes byl silně zdrogovaný neznámou látkou, kterou se naštěstí podařilo z těla vyplavit.

Než se dostal z nejhoršího, museli ho zaměstnanci útulku krmit stříkačkou.

„V současné chvíli je chlupáč plný síly a k adopci,“ sdělila mluvčí s tím, že by si pro Daryla do trojského útulku měla odpoledne přijít nová majitelka.