Diskuze

Záchranářka: Jakmile covid pozitivní nezvládne celou větu, jde do tuhého

Zdravotnická záchranná služba po celém Česku zažívá v těchto dnech a hodinách asi nejnáročnější chvíle ve své historii. Jana Poštová několikrát do měsíce slouží na dispečinku pražských záchranářů a zároveň i pracuje jako jejich mluvčí. V rozhovoru s Elen Černou pro pořad Rozstřel říká, že zdravotníci jsou zvláštní živočišný druh, který vydrží opravdu hodně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak jsem vstala z mrtvých. Jsem po komplikovaném covidu. Bylo to strašné. Krize přišla v noci s horečkou přes 39°C. Dostavila se podružná infekce průdušek. Lapala jsem po dechu a třásla se po celém těle. Naštěstí jsem měla doma ultrazvukový inhalátor. Manžel mi dával inhalovat roztok čistého vitamínu C, který ničí bakterie. Přidýchávala jsem si kyslík. Ten je volně prodejný v lahvích 6 nebo 14 litrů. Bez toho bych tu nebyla. Krize přešla cca po 5 minutách inhalace. Pak jsem pokračovala 4-5 x denně v hodinových intervalech inhalace roztoku vitamínu C. Podařilo se mi udržet plíce v pořádku, což potvrdil RTG. Nevím komu to napsat, aby se zachránili i další lidé.

0 0
možnosti

J10a71n 54P46i83t69a28k

13. 3. 2021 7:09

Za sousedku volal manžel, tak asi nedokázal operátor/ka poznat, jestli dokončí větu nebo ne. Nicméně byli odmítnuti. Druhý den dopoledne už ke zkolabované sousedce přijeli a večer nám přišel soused říct, že zemřela.

4 0
možnosti

L87u51b30o95š 30M49a68r52e87k

13. 3. 2021 18:53

Ale nemohla za to operátorka, že ne?

0 0
možnosti
Foto

Úžasné video. I bez zvuku.. ;-)

0 0
možnosti

Díky za vaši práci! V

Jen škoda, že je tu pořád spousta lidí, kteří doteď nepochopili, že jsme fakt v průšvihu, a že reálně jsme ve stavu zhroucení zdravotního systému, kdy nemocnice už nedokáží zajistit včas adekvátní péči všem potřebným, a že se to týká naprosto všech - stačí blbě spadnout a zranit se, nebo mít autonehodu...

1 0
možnosti
Foto

"V tuto chvíli to vypadá tak, že sedíme v jedné místnosti, ale všichni máme na sobě respirátory po celou dobu dvanáctihodinové směny."

To je strašné, copak jim nemohou udělat oddělená místa?

0 0
možnosti
Foto

Kdepak dneska máme coviidioty, co k podobným článkům píší to své neustále omílané "bu, bu, bu"?

0 1
možnosti

Zapoměla dodat, že se sice vozej mladší ročníky, ale v 99% je u nich obezita + cukrovka...

1 2
možnosti

Tak můj příbuzný měl těžký průběh covidu (věk kolem 60 let, bez zdrav.potíží), týden vysoké horečky, dušnost a dvakrát volal záchranku a dvakrát ho odmítli a poučovali o dávkování Paralenem. Jeden den byl bez horečky a následující den kolaps. Po třetím volání sanitky už ho odvezli, ale už ho nedokázali zachránit. Plíce příliš zasažené. Tak se obávám, že když sanitku pošlou až když člověk nedokončí větu, tak je už fakt dost pozdě. A co teda má člověk dělat, když ho do té nemocnice nechtějí dřív dovézt a sám se tam dopravit nemůže?

2 0
možnosti

Každého už teď odvézt nemůžou.

1 0
možnosti

M77i85l56a83n 44N21e96t86r87h

11. 3. 2021 12:39

Zdravotníci vydrží všechno a my ostatní jsme zřejmě pitomci. Děvče si neuvědomuje, že bez některých profesí by si ani nerozsvítilo a že kupodivu jsou lidi pracující na 3 směny v hodně tvrdých podmínkách. Ale netočí se o nich seriály typu "Sestřičky", "Bratříčci" atd.

2 6
možnosti

A co se všem ostatním s covidem nějak výrazně zhoršilo?

0 1
možnosti

Konečně podmětný a smysluplný rozhovor s kompetentní osobou, která má co říci.

5 3
možnosti