V noci na sobotu neznámí pachatelé vykradli hodinářství na Praze 6. (11. listopadu 2023) | foto: ChronoShop

Lupiči vykradli hodinářství v Praze. Zkusíme přežít milionové škody, říká majitel

  • 42
V noci na sobotu neznámí pachatelé vykradli rodinné hodinářství na Praze 6. Podnik sídlí v budově, kde rodina bydlí a v noci je tak probudil hluk a spuštěný alarm. Případem se zabývá policie; uvedla, že vznikla škoda v řádů stovek tisíc korun. Majitel hovoří o škodě dva miliony.

„Dva neznámí pachatelé vnikli násilím přes okno do hodinářství kolem druhé hodiny v noci. Ukradli zboží za několik set tisíc korun. My nyní celou událost prověřujeme,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí policie Jan Rybanský.

Majitel hodinářství Chronoshop, které sídlí v ulici Na Dělostřílnách, Jakub Sivek, hovoří o škodě zhruba dva miliony korun. Firmu provozuje dvanáct let a nikdy se s ničím podobným nesetkal.

„Pro nás je to velký zásah, jsme malá rodinná firma, budeme se nyní snažit přežít,“ řekl iDNES.cz Sivek.

Lupiči svým jednáním spustili alarm, nicméně to jim nezabránilo hodinářství vykrást. V hlavní místnosti prodejny rozmlátili skleněné vitríny. Kromě hodinek z bazarové sekce, kde se nacházely hodinky značek Officine Panerai, Tudor, Omega či Grand Seiko, šli po prémiových modelech značky Seiko, ale zcela vybrali také výlohu s privátní německou značkou Mühle Glashütte a švýcarsko-italskými potápěčskými hodinkami Squale.

Majitel se domnívá, že krádež byla dobře promyšlená, protože měli v tuto dobu naskladněné zboží na Vánoce. Pojišťovna firmě ukradené věci zřejmě neproplatí, protože pojistka kryje pouze trezor, a ne zboží ve vitrínách.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz