ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Seniorka obvinila manžela, že před šedesáti lety zabil a ukryl školačku

  • 56
Po více než šedesáti letech se středočeští kriminalisté vracejí k případu osmileté dívky, která byla nalezena mrtvá bez šatů u rybníka na Příbramsku. Podle tehdejších závěrů vyšetřování zemřela v důsledku dopravní nehody. Nyní se policii údajně přihlásila seniorka, která tvrdí, že smrt dítěte způsobil její manžel.

Ačkoli už uplynula promlčecí doba, kriminalisté okolnosti případu z roku 1955 začali znovu prověřovat. 

„V souvislosti s medializací těchto prezentovaných informací a dodatečně zjištěných informací můžeme konstatovat, že byl identifikován případ z daného roku,“ potvrdila policejní řečí mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková.

Podle serveru Pribram.cz přišly tyto nové informace od devadesátileté ženy, podle které může za smrt osmileté dívky její muž. 

Podrobnosti k případu policie nikdy nezveřejnila. V minulosti ho uzavřela s tím, že dívka zemřela po střetu s autem. Závěry policie vycházely z pitvy, při které byly nalezeny stopy autolaku v dívčině mozku. Pachatele ale policie nikdy nevypátrala.

„Zdejší policejní orgán pouze ověřuje některé dodatečně získané informace, tedy i informace prezentované v médiích, přičemž jejich relevantnost nemůžeme potvrdit,“ dodala Suchánková.

Deník Blesk napsal, že dívku lidé našli vysvlečenou a zakrytou hlínou a travou pod břehem rybníka nedaleko Medalova mlýna na Příbramsku, kde žila s rodiči.