Vlaky v Praze stály. Na Hlavním nádraží nešel proud, u trati na Beroun hořelo

  • 121
Hlavní nádraží v Praze postihla v neděli po poledni porucha trakčního vedení. Provoz vlaků na nádraží byl zastavený, částečně začaly vlaky jezdit po jedné hodině. Závada v Chuchli už je opravená.

Na hlavním nádraží bylo prověšené trakční vedení. „Byli tam naši technici, kteří kontrolovali jeho stav,“ sdělil mluvčí Správy železnic. 

Nádraží bylo bez proudu. Částečně byl provoz na nádraží obnovený po 13. hodině.

Provoz na Beroun také stál

Provoz byl pořerušený také z Prahy směrem na Beroun. Ve 12:30 vyjížděli hasiči k požáru rozvaděče v napájecí stanici železniční trati za Malou Chuchlí.

„Hasiči požár likvidovali pomocí oxidu uhličitého a používali dýchací techniku. Požár vyřadil napájecí stanici a zastavil provoz na trati 171 v oblasti Chuchle a Smíchovského nádraží,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kavka. Hasiči museli zvažovat také evakuaci vlaku. Zásah ukončili po půl třetí odpoledne a protor předali pracovníkům Správy železnice.

Požár je nejspíše následkem pátečního úderu blesku. „V pátek do měnírny vysokého napětí uhodil blesk a poškození je větší, než to původně vypadalo,“ uvedl mluvčí Správy železnic Marek Illiaš.

V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava. Po 15:30 se provoz pomalu začal obnovovat.

,