Repríza po týdnu. Náklaďák s bagrem na korbě opět zastavil tramvaje na Výtoni

  • 29
Kvůli stržené troleji na pražské Výtoni byl ve středu dopoledne přerušený provoz tramvají mezi zastávkami Palackého náměstí a Výtoň a mezi Albertovem a Podolskou vodárnou. Spoje na linkách 2, 3, 7, 17 a 21 jezdily odklonem. Provoz byl obnoven po 10. hodině.

Okolo 7. hodiny tam nákladní vozidlo s naloženým bagrem strhlo trolejový drát. K obnovení provozu došlo v 10:16, uvádí to web Pražské integrované dopravy (PID).

Provoz tramvají je přerušený zhruba od 07:00. „Na Výtoni opět došlo k poškození trolejového vedení nadměrným nákladem,“ uvedla na síti X společnost Ropid, která plánuje pražskou veřejnou dopravu.

„Nehoda se obešla bez zranění. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu,“ řekl pro portál iDNES.cz mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

V úseku Podolská vodárna - Libuš tramvaje jezdily po celou dobu. Mezi Karlovým náměstím a Podolskou vodárnou byla zavedena náhradní autobusová doprava X3. Tramvajové linky 2, 3, 7, 17 a 21 byly vedeny odklonem. Pro cestu do Braníka a Modřan během trvání mimořádnosti doporučil dopravní podnik využít autobusovou linku 190 ze Smíchovského nádraží.

Poškozené trakční vedení komplikovalo tramvajovou dopravu v oblasti Výtoně i minulou středu. Zhruba dvě hodiny nejezdily spoje mezi Palackého náměstím a Podolskou vodárnou a také směrem na Albertov. Poruchu podle policie způsobil nákladní vůz, který převážel bagr a zasekl se o vedení.

15. listopadu 2023

, ,