Dobrovolní hasiči odklidili sníh, aby mohli halu znovu nafouknout. | foto: SDH Vlašim

Ve Vlašimi se pod tíhou sněhu zbortila nafukovací hala

  • 13
Ve Vlašimi na Benešovsku se dnes pod tíhou sněhu zbortila nafukovací sportovní hala. Událost se obešla bez zranění, uvnitř naštěstí nikdo nebyl, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda. Podle starosty Vlašimi Luďka Jeništy se dobrovolní hasiči snaží halu znovu nafouknout.

Hala na tenisových kurtech v parku má rozměry zhruba 40 krát 20 metrů. Podle Jeništy se uprostřed propadla, do její obnovy se za starostovy asistence pustilo asi 15 dobrovolných hasičů. 

„Ten sníh byl hrozně těžký. Všechen jsme ho vyházeli a teď se halu snažíme znovu nafouknout. Vypadá to, že to bude bez velkých škod,“ řekl v neděli odpoledne Jeništa.

Středočeští hasiči v neděli kvůli silnému sněžení zaznamenali velké množství výjezdů. Od půlnoci ke 13:00 zasahovali u 200 událostí, většinou šlo o popadané stromy. „K tomu máme nějaké dopravní nehody, ale ty se obešly bez vážnějších zranění,“ dodal Svoboda.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,