K vážné dopravní nehodě došlo v noci 23. února v obci Senohraby. Do příkopu sjelo modré BMW X1 modré barvy bez řidiče, ten se totiž pohyboval ve vozovce, kde ho srazil autobus. (23. února 2023) | foto: PČR

Mladíkovi ujelo auto do příkopu, záhy ho srazil autobus. Policie hledá svědky

  • 3
Za dosud nepříliš jasných okolností došlo v noci na 23. února v obci Senohraby jihovýchodně od Prahy k vážné dopravní nehodě. Třiadvacetiletého muže zde na vozovce srazil autobus. Chvíli předtím přitom jeho vůz, který nikdo neřídil, sjel do příkopu.

V 1:25 projížděli v Senohrabech poblíž hotelu Sen autem muž a dvě ženy, když si všimli, že proti nim jede BMW X1 modré barvy bez řidiče. Po chvíli sjel vůz do příkopu a trojice začala zjišťovat situaci. Záhy uslyšeli náraz. Třiadvacetiletý majitel BMW se totiž pohyboval ve vozovce, kde ho srazil autobus.

„Řidič autobusu již nedokázal střetu zabránit. Zraněný muž byl s vážnými zraněními letecky transportován do pražské nemocnice,“ sdělila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Vozidlo BMW mělo odřený pravý bok, poškození ale nesouviselo s havárií, kdy skončilo v příkopu.

„Celé události tedy mohl předcházet například střet s jiným vozidlem, vyhýbání se zvěři, mikrospánek, zdravotní indispozice či střet se svodidly. To nyní bude předmětem šetření policistů z Prahy venkov – JIH, stejně tak budou zjišťovat, zda řidič neusedl za volant pod vlivem alkoholu,“ uvedla dále mluvčí.

Senior nedal přednost kamionu, s peugeotem zůstal zaklíněný pod ním a zemřel

Vzhledem k nejasnému scénáři události potřebují policisté vyslechnout případné svědky, kteří viděli, k čemu na místě před srážkou došlo.

„Pokud jste daným úsekem silnice I/3 u nájezdu od obce Senohraby v těsné blízkosti hotelu Sen projížděli dnes po 1. hodině ranní a všimli jste si vozidla BMW nebo jeho řidiče ve vozovce, ozvěte se nám prosím na linku 158 nebo přímo policistům z Prahy venkov–JIH na telefonní číslo 735 785 505,“ dodala mluvčí s tím, že za jakékoliv důležité informace a poznatky policie děkuje.