VIDEO: Houkající záchranku chodec ignoroval a ještě vztyčil prostředníček

  • 391
Bezohledný chodec se v úterý ráno připletl do cesty projíždějící sanitce na Palackého náměstí v Praze. Nejprve svou chůzí překážel sanitce v průjezdu, následně řidiče záchranné služby počastoval zdviženým prostředníčkem. Celou situaci zachytila palubní kamera sanitky Trans Hospital.

„Nikdy nevíte, jestli zrovna někdo nebojuje o život. Buďte ohleduplní. Nedovolte, abychom ztráceli cenné minuty,“ napsala na svůj Twitter středočeská záchranka, která video s incidentem zveřejnila.

Sanitka její partnerské společnosti Trans Hospital vezla pacienta do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. Přestože vůz měl zapnutou sirénu, muž sanitku ignoroval a následně řidiči ukázal vztyčený prostředníček.

Muž si pod příspěvkem záchranné služby neprodleně vysloužil kritiku lidí. „Jak by řekla moje babička, kams to mozek, srdce a duši dal? Jo aha, tys nedal,“ napsal jeden z uživatelů.

Problémy s průjezdem měla na začátku října také sanitka dálnici D2 u Brna. Palubní kamera ve voze zaznamenala, jak složitě se k místu nehody záchranáři před projíždějící auta přibližovali.

,