Diskuze

Lidé v MHD sundávají roušky předčasně, strážníci řeší stovky případů

Od 1. září, kdy platí povinnost nosit roušky ve všech prostředcích hromadné dopravy, museli pražští strážníci napomenout více než dva tisíce cestujících, kteří ochranu úst a nosu neměli. Většina případů skončila domluvou. Nejčastěji lidé roušku sundávají už na eskalátorech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

M33i85l39a58n 73S85m38i18l

9. 9. 2020 17:58

Mohl by mi někdo vysvětlit, na jakem základě dávají pokuty? Tím myslím konkrétní paragrafy.

4 0
možnosti
TK

Na jedinném eskalátoru v Brně je zatím klid...

0 0
možnosti
JB

Vykašlat se na roušky. Stejně jsou na nic, když se po každých x minutách nevymění. Jen se v nich množí bakterie a viry, kterými si jen ničí nositelé zdraví.

5 3
možnosti

Že si toho v Japonsku za X let nevšimli.

1 4
možnosti
Foto

Rozmohl se nám tu v Praze takový nešvar a to ten, že lidé nosí roušku jen na krku a nebo bez zakryté nosu a tváří se hrozně dotčeně, když je někdo upozorní.

2 9
možnosti

To jsou kverulanti, kteří musí ukázat, že oni se nepodřídí. Nechápu, proč zrovna v tomto případě jim to tak vadí, když v tisíci a jednou jiných případů (a mnohdy skutečně sporných) se nařízením a zákonům podřizují. Proč třeba nechodí na červenou a nedávají na just přednost zleva? Není to totalita, chtít po někom, aby dával přednost zprava?!? Ano, je to TOTALITA dávání přednosti zprava8-o

3 10
možnosti
OU
LM

Včera jsem v tramvaji zapomněl roušku,bohužel jsem si vzal jiné kalhoty než nosím a hmatám, rouška nikde... Tak si přetáhnu lem trička přes ústa a nos až k očím a v pořádku. Za tři zastávky přijde řidič tramvaje, že lem trička není ochranná pomůcka a že mě musí vyzvat, ať si nasadím roušku, popřípadě šátek, nebo ať vystoupím, že si mu na mě stěžovali cestující... V8-o

4 0
možnosti

Takže jste si v praxi vyzkoušel přísloví, že co není v hlavě, musí být v nohách.

3 0
možnosti
Foto

V nedeli rikal v partii trestne stihany prremier ve stretu zajmu,ze noseni rousek neni narizeni, ale doporuceni... Navicrousky nejsou reseni?!!! Je to vlada debilul, ktera absolutne nic nedela. Meli by se zpetne vzdat svych vyplat nejmene od ledna tohoto rokup!!!

2 1
možnosti
KC

"Velmi často lidé sundávají roušku už při výstupu z metra na eskalátorech..."

No jo, Pražáci. To by se v Brně stát nemohlo.

10 1
možnosti
MH

Strážníci hlídají... další kolečo svobody je fuč. Vždyť v zájmu ochrany nám můžou nařídit cokoliv. ..Nepořádat protestní akce, neshlukovat se, nebavit se. Nejhorší, že do toho zatahují i děti.

11 1
možnosti

Roušková totalita.

16 4
možnosti
AM

A59l33e68x 26M77a85c71h

9. 9. 2020 13:19

A taky oděvní. Dokonce ani sex nesmíte provozovat na ulici.

1 6
možnosti