Řidič ujížděl policii v kradeném autě stosedmdesátkou, za jízdy pil pivo

  • 11
Policisté minulý týden zadrželi opilého řidiče, který jim v kradeném voze ujížděl po Praze rychlostí až 174 kilometrů za hodinu. Za jízdy přitom popíjel pivo. Hlídka se pokusila řidiče zastavit, ale ten se rozhodl ujet. Muže pod vlivem zadrželi policisté až poté, co s vozem naboural.

Policisté si pětatřicetiletého řidiče všimli 29. března večer ve Švehlově ulici, předjeli ho a pokusili se jej zastavit na čerpací stanici. Řidič ale zrychlil a začal ujíždět rychlostí kolem 150 kilometrů v hodině. Několikrát ohrozil okolní řidiče a opakovaně přejížděl přes tramvajový pás. Křižovatku ulic Průmyslová a Ke Kablu projel na červenou, následně po ulici jel rychlostí až 174 km/h.

Honička policie za řidičem skončila na Letné. Řidič byl celostátně hledaný

„Jeho zběsilá jízda skončila za křižovatkou ulic Černokostelecká a nájezdu na Jižní spojku, kdy opět přejel obrubník dělicího pásu, nezvládl řízení a narazil do kovového zábradlí,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Policisté muže poté zadrželi.

Při dechové zkoušce u řidiče naměřili přes jedno promile alkoholu a zjistili, že má platný zákaz řízení. „Provedenou lustrací registrační značky se potvrdilo, že se jedná o čerstvě odcizené vozidlo ve Středočeském kraji,“ doplnila mluvčí.

Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, krádeže vozidla a maření výkonu úředního rozhodnutí.

,