ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie viní exstarostu zadlužené obce ze zpronevěry milionů, hrozí mu 10 let

  • 2
Kriminalisté obvinili bývalého starostu obce Milý na Rakovnicku ze zpronevěry několika milionů korun a dalších trestných činů. Hrozí mu až deset let vězení.

Bývalý starosta Zdeněk Kvasnička (SNK) je podezřelý také z toho, že se dopustil zneužití pravomoci úřední osoby a zkreslování údajů o hospodaření.

„Těchto trestných činů se dopustil tím, že za období jeho vykonávání funkce starosty, v délce téměř 20 let, hospodařil se svěřenými finančními prostředky na obecním účtu, který fakticky ovládal jako jediný, a z něj postupně převáděl peníze na svůj osobní účet v řádu několika milionů korun,“ popsala mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Starosta zadlužené obce Milý na Rakovnicku se ztratil, hledá ho policie

Podle ní exstarosta účetní obce k zaúčtování vždy předkládal jím upravené bankovní výpisy, ze kterých převody na svůj účet vymazal a upravil zůstatek účtu tak, jako by žádné peníze nepřevedl.

Obec Milý před bankrotem zachránila půjčka kraje v hodnotě deseti milionů, kterou v lednu schválili středočeští zastupitelé. Současný starosta Zbyněk Šagát (Milý a Bor společně) a nové vedení obce po komunálních volbách zjištěné nedostatky v hospodaření oznámili policii.

„Nevím, za co jsem utrácel.“ Po exstarostovi zbyly v malé obci milionové dluhy

Devět milionů korun z obecního účtu zmizelo již za působení bývalého starosty obce Zdeňka Kvasničky, který vinu přiznává. „Nepopírám, že jsem jednal úmyslně. Ani sám pořádně nevím, za co jsem ty peníze utratil,“ uvedl již dříve Kvasnička.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,