Příbramskou nemocnici musela policie 2. listopadu 2022 na několik hodin uzavřít.

Příbramskou nemocnici musela policie 2. listopadu 2022 na několik hodin uzavřít. | foto: Facebook Oblastní nemocnice Příbram

Muž vyhrožoval nemocnici v Příbrami likvidací, má zaplatit 40 tisíc

  • 1
Muži, který loni v listopadu vyhrožoval příbramské nemocnici, vyměřil Okresní soud v Příbrami peněžitý trest ve výši 40 tisíc korun. Podle soudu se muž dopustil šíření poplašné zprávy. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu pro případné odvolání, uvedl mluvčí soudu Tadeáš Kleisner.

Kriminalisté letos v lednu ukončili vyšetřování případu. Státní zástupce podal obžalobu pro šíření poplašné zprávy, muži hrozilo až pět let vězení. Soud nedávno vynesl rozsudek, obžalovaného shledal vinným.

Muž byl podle Kleisnera odsouzen k peněžitému trestu ve výměře 100 denních sazeb po 400 korunách, celkem jde tedy o 40 tisíc korun.

Dvaatřicetiletý muž volal na recepci nemocnice 2. listopadu dopoledne, stěžoval si na přístup a chod zařízení a byl vulgární. Recepční se ho snažila přerušit a předat mu kontakt na pracovníka, který se stížnostmi zabývá. Volající na to však podle policie nereagoval a vyhrožoval nemocnici likvidací.

Nemocnice v Příbrami byla hodiny zavřená. Muž vyhrožoval, že ji vystřílí

Poukazoval při tom na tragickou událost, která se stala v roce 2019 v Ostravě. Dvaačtyřicetiletý muž tam střílel v čekárně traumatologické ambulance. O život přišlo sedm lidí a další dva byli vážně zraněni.

Policisté společně se strážníky po telefonátu zabezpečili vchody do příbramské nemocnice, která byla déle než čtyři hodiny uzavřená a dovnitř mohli jen pacienti s akutními potížemi. Pátrání ukončil sám volající, který odpoledne sám telefonicky kontaktoval policii na přiznal se, kriminalisté ho zadrželi a obvinili. Nemocnice se poté mohla vrátit k běžnému provozu.

,