Falešný dělník ukradl ze stavby drahý vysavač. Vylezl si pro něj po lešení

  • 6
Kriminalisté pátrají po neznámém muži, který na konci srpna ukradl ze stavby v Kozí ulici na Praze 1 vodní vysavač. Pro ten si vylezl po lešení. Pachatele, který si přístroj odnesl, velmi dobře zachytily kamery, policie proto prosí o pomoc s jeho identifikací. Muži hrozí až dva roky vězení.

„Ve středu 30. srpna krátce po poledni přišel na stavbu muž, který byl označen reflexními prvky stejně tak, jako to nosí část dělníků na stavbě. Díky tomuto maskování bez jakéhokoliv povšimnutí prošel spodní částí stavby a následně po lešení vystoupal do vyšších pater. Z šestého nadzemního podlaží posléze odcizil výkonný vodní vysavač,“ uvedla tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Ukradený přístroj dokonce při svém odchodu troufale odtáhl před očima tamních pracovníků.

Podle kamerových záběrů jde o mladého, štíhlého muže, který má na krku výrazné tetování.

Stavební firma uvedla, že jí pachatel odcizením vysavače způsobil škodu více než padesát tisíc korun.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež, kdy pachateli v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ doplnila Kropáčová.

Policie žádá veřejnost, aby se obrátila na linku 158, pokud muže zaznamenaného na videu poznává.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz