VIDEO: U varny pervitinu měl muž strašidlo, nechtěl nezvané hosty

  • 10
Jednačtyřicetiletého muže zadrželi pražští kriminalisté za výrobu drog nedaleko dětského hřiště v Praze 4. Muž, kterého pustili z vězení na podmínku za tutéž činnost, spoléhal na strašidelnou postavu před varnou, jenž měla děti od objektu odstrašit.

Muž byl v minulosti opakovaně stíhaný za prodej drog i výrobu a i tentokrát je obviněn pro neoprávněnou výrobu drog.

„Pervitin připravoval ve zděné ruině v lesíku v Praze 4. Toto místo zvolil záměrně, neboť nedaleko této stavby stojí socha strašidla, která měla dle slov obviněného odradit děti z nedalekého hřiště od nezvaných návštěv,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

V ruině domku i ve skrýších okolo kriminalisté našli komponenty potřebné pro výrobu drogy. „Jednalo se o kompletní varnu, chemikálie a několik plastových lahví a kanystrů s matečním roztokem,“ řekl mluvčí.

Muž dokonce vlastnil i transportní varnu, kterou měl vždy u sebe v batohu, aby byl akceschopný. Podle Hulana totiž muž drogu vyráběl pro svou potřebu, ale i pro distribuci své klientele na Václavském náměstí.

Jednačtyřicetiletému muži nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let, nyní je ve vazbě.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz