O ulici se vedou majetkové spory.

O ulici se vedou majetkové spory. | foto: Výmoly.cz

Technická správa komunikací v Praze provizorně opraví Nejhorší díru republiky

  • 36
Technická správa komunikací začne na konci října opravovat ulici U Seřadiště v Praze 10, která je trojnásobným držitelem ocenění Nejhorší díra republiky. Práce začnou v pondělí. Silnice na opravu čekala více než deset let kvůli vypořádání majetkoprávních vztahů. Oprava bude ale provizorní.

„Součástí rekonstrukce bude i oprava vodovodního řadu, kanalizace, výměna poduličních sítí a uvažuje se i o opravě blízkého železničního mostu,“ sdělil generální ředitel Technické správy komunikací (TSK) Petr Smolka.

Dodal, že správce sítí naplánoval opravy až na rok 2020, ale TSK povrch provizorně opraví už nyní. Nový povrch má mít životnost přibližně tři roky, tedy do doby zahájení celkové rekonstrukce ulice.

„Tahle ulice nás v celém projektu od jeho samotného počátku v roce 2011 doslova pronásleduje. I proto jsme rádi, že se podařilo narovnat vztahy, které opravě bránily,“ řekl Petr Čáník, autor projektu Výmoly.cz, jenž silnici nelichotivou cenu udělil.

Oprava šest set metrů dlouhé ulice bude rozdělená do více etap. Hotovo má být do konce listopadu.

První etapa oprav začne 29. října v úseku Moskevská - Na Louži. Druhá etapa 12. listopadu v úseku Na Louží - Nad Vinným potokem.

Třetí, poslední etapa odstartuje 21. listopadu od ulice Na Louži k ulici Nad Vinným potokem, k tomu se přidá také úsek U Seřadiště v křižovatce s ulicí Nad Vinným potokem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz