Diskuze

Policisté v Praze dohlédnou na dodržování zákazu odpalování pyrotechniky

Stovky policistů budou v ulicích Prahy během silvestrovských oslav dohlížet na bezpečnost a dodržování zákazu odpalování pyrotechniky. Zákaz platí v centru Prahy a také v parcích, v blízkosti nemocnic, domovů pro seniory či v okolí zoo. Za porušení hrozí tisícové pokuty. Na webu policie to uvedla mluvčí Eva Kropáčová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

No jo, hranice okresů zavřít nejdou, noční zákaz vycházení taky ne, tak aspoň se pohrozí, že policie bude na Silvestra buzerovat lidi odpalující pyrotechniku.

Na druhou stranu někteří ti bezohlední silvestrovský "turisti", ale i místní lidi by mohli brát trochu ohledu na ostatní lidi kolem sebe.

pokud ale nějaká parta někde v parku bokem odpálí trochu pyrotechniky, tak nevím proč by je měl nějaký strážník buzerovat jenom protože že si tam nejaký úředník vymyslel zákaz používání pyrotechniky... když budu mít psa , tak do té části parku prostě nepůjdu. ..

chce to vzájemnou ohleduplnost obou skupin. a policie stejně všechno absolutně neuhlídá.

0 0
možnosti
KH

K61a96r67e47l 46H84o38r56k50y

30. 12. 2023 14:48

jak vas pak muze brat nekdo vazne :) zakazovat zabavu a jeste s tim, ze ji nejde vynutit je presne to, co si tahle zeme zaslouzi....

0 0
možnosti
PG

Ropuší ksicht propojeny s mafií nás chce moralizovat?

1 1
možnosti
JK

J28a90n 23K95a54r67z57a

30. 12. 2023 5:56

Policie bude v jednom kole. Bude potírat ilegální ohňostroje a na internetu pátrat po jejich schvalování.🤗

0 0
možnosti
JK

J11a24n 96K35a93i86s63l12e71r

29. 12. 2023 19:11

Ohňostroj k silvestru patří a já mám tradice rád. Odpalovat budu.

6 0
možnosti
ŠK

Nezapomeňte se k té radostné tradici přemístit k nějaké nemocnici nebo ZOO. Jinde to totiž můžete udělat zcela bez problémů.

0 5
možnosti
MZ

Už vidím, jak policisté z "oddělení" za rohem postihují odpalovače pyrotechniky na některém z balkonů v naší ulici .

Nejjednodušším řešením "problému" je zákonem omezit prodej pyrotechniky na jednu prodejnu v kraji, kde bude možné nakupovat pouze na základě "průkazu" a to pouze pro profesionální účely ...

0 4
možnosti
MK

Vždyť Ukrajinci pouští ohňostroje už nyní, sice ojediněle, ale zaměnitelné se střelbou. Jak se to pozná, to už je pak pozdě.

2 0
možnosti
DN

Jestli by spíš neměli hlídat i něco jinýho...

2 0
možnosti
MV

M17i28l62a45n 22V10i22k

29. 12. 2023 15:12

Policisté v Praze dohlédnou na dodržování zákazu odpalování pyrotechniky...

dohlédnou, ale odpalovat se bude dál. Tolik mpolicistů nikdo nesežene, aby to skutečnš dodrželi.

6 0
možnosti
OT

To už zkoušeli tuším loni.Padlo pár pokud hned z kraje večera.A pak to odpískali,nebylo možné to uhlídat.

0 0
možnosti
JP

Soucítím s obětmi i rodinami a věřím, že se určitě mezi nimi najdou a našli tací, kteří by si tento zákaz rozhodně nepřáli. Každá země má své obyčeje a tradice, a tato mezi naše bezesporu patří. Přijde mi na palici, aby se na Silvestra neodpalovali rachejtle a raději celou tu zásobu rozložili do celého roku 2024 - kdy bude každá ta rodina, každý přeživší trpět, protože co když právě ta petarda, kterou někdo odpálí 4.2. nebude zaměněna za pocit střelby? Musím říct, že sám za sebe jsem za život odpálil tak 5 rachejtlí, vždy jsem byl spíše pasivním divákem respektujícím tradici naší země. Ve smyslu zvířat jsme hotovým rájem pro domácí mazlíčky, ale i volně žijící zvěři. Jedinou věcí, která pro část z nich není příjemná jsou petardy. Záměrně z tohoto vyřazuji ohňostroj, protože na ten se společně díváme jak s našimi kočkami, tak i pejsky, dostanou vždy dobrůtku a jsme jim po boku tak, aby to pro ně nikdy nebyl traumatizující zážitek, ale naopak další hezký důvod být spolu. Čemu naprosto nerozumím, je týrání pejsků a kočiček v bytě, na které jejich paníčci kašlou celý rok, nechávají je zavřené v bytě trpět celý den s plným močovým měchýřem a ti samí pak chtějí moralizovat o tom co je a není pro zvíře utrpením. Zatím co naši mazlíčci žijí ten nejlepší možný život na světě, tak jiní třeba trpí nepředstavitelná muka na Ukrajině ve válce, vaří se zaživa, nebo jsou doslova kaličení zaživa. Musím sám za sebe říct, že bychom si měli přestat zakazovat a nakazovat, měli bychom respektovat naši zemi takovou jaká je, i s tím málem neduhů, který máme.. Kdyby všichni na světě žili tak jako bytosti v naší zemi, byl by na světě ráj. Važme si toho.

3 6
možnosti
JK

J67a71n 80K97r16á42l

29. 12. 2023 15:46

Dělat kravál a ozirat se je skutečně u primitivu velká tradice. Přijďte se podívat ráno na Václavské náměstí!

2 4
možnosti