Cizinka, která srazila v Praze dvě ženy a ujela, je ve vazbě

  • 59
Ze tří trestných činů obvinila policie řidičku, která o silvestrovské noci srazila v Praze dvě chodkyně a od zraněných žen ujela. Protože je pachatelkou cizinka, kriminalisté pro ni požadovali vazbu. A podle informací České televize jim soud vyhověl.

„Ještě v průběhu prvního letošního dne vyšetřovatelé cizinku obvinili a následně podali státnímu zastupitelství podnět k vypracování návrhu na vzetí obviněné do vazby,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Policie původně přijala oznámení o dvou nesouvisejících nehodách, ale později se ukázalo, že obě má na svědomí jednapadesátiletá cizinka.

Ženu policisté zadrželi krátce před Novým rokem v Korunní ulici v Praze 2, když nabourala do několika zaparkovaných aut. Dalším šetřením zjistili, že právě ona krátce před tím srazila dvě ženy na přechodu v Bělehradské ulici a ujela. Šestatřicetiletá žena utrpěla vážný úraz hlavy, jednapadesátiletá chodkyně má poraněnou hlavu a končetiny.

„Dopravní policisté podrobili zmíněnou řidičku cizí státní příslušnosti orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, výsledek zkoušky byl pozitivní,“ dodala Zoulová.

Podle policie je řidička podezřelá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to jí hrozí až pět let vězení.

O vazbě rozhodne soud. Při loňském Silvestru podobně srazil v centru Prahy cizinec turistku z Kolumbie a usmrtil ji. Po složení kauce jej soud z vazby propustil a muž odjel do Ruska.

1. ledna 2019