Diskuze

Ženy z Prahy prodávaly nemocné psy z množíren, očkovací průkazy falšovaly

Pražští kriminalisté po půlročním vyšetřování zahájili trestní stíhání dvou žen, které viní z podvodu, zanedbání péče o zvíře z nedbalosti a neoprávněného podnikání. Ženy prodávaly od roku 2014 psy z množíren. Celkem jich prodaly kolem pěti set. Psi byli přitom často ve velmi špatném stavu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Dokud nepadne trest natvrdo, tak se nezmění nic. To jsou pořád výhrůžky - můžou dostat až x let. Zatím žádný soudce nikoho sedět neposlal. Jak to vůbec dopadlo s těmi dvěma, co týrali štěnata a ješte si to natáčeli? Pokuta, podmínka?

0 0
možnosti
LM

L93u61b17o18š 72M14a79r51e84k

13. 12. 2018 11:58

Kde je poptávka je i nabídka.

Co je na tom těžkého, kontrolovat prodej štěňat?

A tresty by měly být nekompromisní.

Nakonec jako u všech podvodů. to

0 0
možnosti
PB

Ono je to pro kupujícího těžké. Shání určitého psa a když se mu to podaří, tak ho prodejce zmanipuluje. V mém případě to byl králičí jezevčík, ze kterého se vyklubal nejezevčík.... a že jsem byl opatrný.! Moje doporučení - štěně jen z chovné stanice nebo voříšek - ti jsou nejchytřejší. Jo - a nebo z útulku. Rozhodně ne na inzerát.

0 0
možnosti
MN

Pokud je někdo schopný koupit stěně na parkovišti, dobře mu tak.

Před pár lety mě v hospodě povídal kamarád, že našel na inzerát krásné trpasličího pudla s papírama za 5 000. Tak mu říkám, že bych u toho předání chtěl být. Předání mělo být za týden a když byl den předání, tak si dáma z inzerátu si vymyslela neuvěřitelný příběh, proč se setkají na parkovišti obchoďáku. Jel jsem tam s kamarádem a madam vytáhla z kufru sotva měsíční štěně s nafouknutým břichem. Když jsem jí říkal, že 9 týdenní stěně pudla rozhodně nemá modré oči, atd. Madam se rozeřvala, že jestli ho nechceme, tak si ho vezme a odjede. Na to jsem kontroval, že zavolám policii, protože mám podezření na podvod a týrání zvířat. Už neřekla ani slovo, skočila do auta, odjela a psa nám nechala v náruči. A závěr - ačkoliv byl pes zadarmo tak na lékařské péči stál doteď asi 70 000,-...

4 0
možnosti
KD

Proboha lidé, když si jdete pro štěně chtějte vidět matku(tedy fenu) i prostředí kde je chována! Pak takovýhle parazité nebudou mít šanci, tedy budou mít podstatně ztížené podmínky pro podvod. Živý tvor není houska na krámě a jeho pořízení vyžaduje trochu snahy, podstatně méně než pozdější starost o jeho živobytí.

13 0
možnosti
MB

kdo je vetsi zruda? ten kdo dela poptavku po krasnem mazlivem milem cistokrevnem kouzelne levnem stenatku anebo ten kdo uspokuje poptavku?

1 0
možnosti
BT
DU

vysoké finanční postiky a tresty na tvrdo jinak tohle nikdy nepřestane

9 0
možnosti
ZG

Z48d72e47n30ě72k 16G27l74a70s

12. 12. 2018 16:55

Při nákupu musí být člověk maximálně obezřetný, ale jde to rozpoznat, tak z 50% jsou prodejci podobná individua.

2 0
možnosti
DU

jenže problém je že hodně lidem je to jedno že je pes pravděpodobně z množírny, kdokoli chce čistokrevou rasu za peníze, za které stěží pokryjí náklady na očkování musí někde v koutku duše tušit že to není košer.

10 0
možnosti
SB

Lidem má být podezřelé už to, že jim chce někdo předat psa na parkovišti u nákupního centra. Takhle se to prostě nedělá, bez ohledu na výmluvy, proč to jinak nejde.

Za toto by měly padat tvrdé tresty, aby je přešla chuť to opakovat a odradilo to další. Podmínky, které se za to dávají, jsou směšné...

7 0
možnosti
ZP

Tak oni se asi nejdřív domluví doma a potom to na poslední chvilku změní. A člověk je už nateseny, tak přijede k tomu supermarketu.

0 0
možnosti
DB

Bezcharakterní zrůdky, hnus. P.S. iDNES, čte někdo po sobě ty články?

1 0
možnosti